Randoneecup

Om Randoneecup

Randonee i Norge

Nordmenn har gått lange turer i fjellet så langt tilbake som det kan dokumenteres. Fra de første historiene om menneskene i vestlige Skandinavia, kom fortellingene om deres usedvanlige kjærlighet for fjellene, for friluftslivet og snøen. Villmarken er en urokkelig del av Norge, en del av den norske kulturen. En del av våre tradisjoner – hvem har vel ikke overnattet i en hytte på fjellet eller gått lange turer på langrennsski med skolen? Nordmenn er født med ski på bena, noe som kommer frem veldig tydelig hver gang det er OL eller VM i skiidrett. Med dette sagt er det viktig å huske på samfunnets rolle i vår lidenskap for friluftslivet. Vi har arrangert mesterskap og skapt tradisjonsrike renn for alle mulige typer vintersport. Langrenn, alpint, snowboard, hopp, orientering, skiskyting – nordmenn i alle aldre holder på med en eller annen form av vintersport. For å opprettholde denne kjærligheten er det viktig at folk får konkurrere med hverandre. Slik finner man ut hvem som er verdig å representere Norge internasjonalt, samtidig som alle utøvere blir nødt til å tilpasse planken sin og sette høyere mål. Når randonee på nytt ble en trend, valgte det norske samfunnet å sette opp Randoneecupen for å gjøre fjellturer med ski til en profesjonell sport.

 

Randoneecup

Hver vinter er det Randoneecup her i Norge. Som mange andre skicuper strekker denne seg over flere måneder, der det handler om å hamstre inn poeng. Jo flere plasseringer (ergo poeng) utøverne oppnår i løpet av de ulike rennene, desto høyere opp kommer de på listen sammenlagt. Individuelle seire er selvfølgelig også viktige, men kjendisene innen randonee vil ikke nøye seg med dette. Randonee cup går fra desember til april, altså gjennom hele vintersesongen i Norge. Man flytter på seg til ulike steder i landet, og oppnår alltid optimale forhold på denne måten. Det første rennet foregår i Sogndal, der man straks får vanvittige utsikter og en unik atmosfære på bordet. Sist sesong gikk det hele i gang den 12. desember, og man konkurrerte i individuelt og sprint over to dager. Deretter gikk turen til Kårvatn, der Norgesmesterskapet i de to stilene gikk fra 13. til 14. februar. Den lange pausen fra desember til februar viser hvilke utøvere som holder seg til treningen, og hvilke som ikke lar høytiden med den beste maten i verden gli forbi. Etter Todalen (Kårvatn) har man Silsetrenna og Romsdal Rando i mars måned. Også her får man oppleve isbreer og snødekte fjelltopper så langt øyet kan se. Så kommer det verdenskjente Galdhøpiggrennet, før Randoenern i Oppdal og Skittentind Rando i Tromsø. Vinneren krones, og utøverne kan endelig feire litt før en ny sesong med trening og reising begynner.

 

Nordnorsk randoneecup

Randoneecupen samler mest mennesker, men Nordnorsk randoneecup er minst like spennende – uansett om du er utøver eller tilskuer. Siden man her tar turen innom de mest unike stedene i Nord-Norge, er dette en uforglemmelig opplevelse vi kan anbefale alle nordmenn som er glade i fjellet. Nordnorsk randoneecup går fra mars til mai, derfor velger mange å sette kursen hit etter den store Randoneecupen.

 

Opplevelsen som gjelder

Selv om profesjonelle utøvere gir alt for å komme først, er det viktig å huske at randonee er en øvelse. Det er opplevelsen som gjelder, og det er utsiktene som er i fokus. Fjelltoppene, stiene, naturen, den friske luften. Det er Norge som er i sentrum når man utøver randonee. Man forstår landet sitt på en helt ny måte når man puster den rene lufta i de nydelige omgivelsene. Kom deg opp fjellet og husk å ta med deg kamera. Når du driver med randonee, vil alle dine bilder stjele oppmerksomheten på sosiale medier. Hver helg vil være en helt ny, spektakulær opplevelse.

Privacy Policy