Rando

Om Desember Rando

Romsdalen

Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal – har du ikke vært i disse fylkene, har du ikke fått se det virkelige Norge. Det Norge som er i alle reisemagasiner. Det Norge som hele verden drømmer om å besøke. Sognefjorden er noe helt for seg selv, men lokalbefolkningen kjenner til mange andre unike steder som hver eneste nordmann bør besøke i løpet av sitt liv. Er du i området, bør Romsdalen være helt øverst på listen over steder du må se. Romsdalen er en trang dal som befinner seg i utrolige omgivelser, med skyhøye fjell på hver sin side av elven Rauma. Romsdalen strekker seg fra Møre og Romsdal til Oppland fylke, og med flere fantastiske nasjonalparker i området er dette virkelig et sted man aldri vil glemme. Folk kommer hit året rundt for å nye utsiktene, mens aktive mennesker praktiserer sin favorittsport og koser seg med den friske luften. Fjellturer i Romsdalen kan ikke sammenlignes med noe annet på denne jordkloden, derfor har sporten randonee virkelig fått fotfeste her. For å feire den vanvittig vakre dalen arrangeres selve åpningen av randoneesesongen nettopp her.

 

Verdens flotteste randoneerenn?

Desember Rando er et randoneerenn du aldri vil glemme, og det er ikke bare konkurransen vi snakker om. Jo, du vil måtte kjempe for harde livet hvis du vil holde tempoet til de profesjonelle utøverne som strømmer hit hvert år, men omgivelsene er også et hinder – man kan bli stående og måpe mens motstanderne klatrer forbi deg. Desember Rando i Romsdalen regnes av mange til å være blant de flotteste randoneekonkurransene i verden, og Skiforbundet støtter selvsagt denne meningen. Nettopp derfor arrangeres løpet hvert år, veldig flittig og profesjonelt. Siden vi snakker desember måned, er det viktig for utøverne å gjøre seg klare til den kommende randoneesesongen. Samtidig er Desember Rando et viktig renn med tanke på verdensmesterskapet! Klarer man seg her, er man virkelig klar for internasjonale stevner og konkurranser.

 

Viktig konkurranse

Det er ikke uten grunn at Norges beste randoneeutøvere møtes i Romsdalen hvert år. Desember Rando er både flott, vakkert, krevende og avgjørende. Desember Rando teller nemlig som såkalt uttakingsrenn til det årlige verdensmesterskapet, altså må man virkelig stå på her dersom man vil bevise sine egenskaper internasjonalt. Desember Rando består at de to grunnleggende øvelsene innen randonee – sprint og individuelt. Dermed deler rennet seg opp over to dager, der flere ulike klasser konkurrerer seg imellom. Alle følger med på seniorrennet, men det er like spennende å se junior- og veteranrennene dersom man interesserer seg for sporten. Alternativet er vel å melde seg på og prøve å gjøre det beste ut av det!

 

Meld deg på!

Ja, du leste riktig. Hvorfor ikke melde seg på Desember Rando? Hvis du har erfaring fra lange fjellturer med ski på og kan skryte av en meget god kondisjon, kan du prøve deg på denne spennende konkurransen og se hvor langt du kommer. Den som intet våger, intet vinner. Ikke nok med at du vil få deg en skikkelig oppkvikker med tanke på dine egne ferdigheter – du vil også få en ekstra grunn til å besøke Romsdalen, ett av Norges vakreste områder. Det er best å være tidlig ute, for påmeldingsfristen går ut tidlig i desember. Det er en rimelig avgift for påmeldingen, og overnattingsmulighetene i området er gode nok til at flere hundre utøvere kan få plass samtidig. Dersom du har praktisert randonee tidligere, kan dette være insentivet du trenger for å sette på deg skiene igjen. Med noen timers trening i uken kommer du raskt i form igjen, og hvis du gir alt du har kan Desember Rando bli din snarvei til kjendisstatus.

 

 

Privacy Policy